Door Harry Stijger
Het zevende parochiediner op vrijdagavond 29 januari in Restaurant & Partycentrum Vrienden was weer een geweldige avond. Dat schreef Koos Verbeek, vicevoorzitter van H. Bartholomeusparochie, na afloop op de facebookpagina van Kerkenveiling Poeldijk.
Het zevende parochiediner op vrijdagavond 29 januari in Restaurant & Partycentrum Vrienden was weer een geweldige avond. Dat schreef Koos Verbeek, vicevoorzitter van H. Bartholomeusparochie, na afloop op de facebookpagina van Kerkenveiling Poeldijk.
Bij binnenkomst werden de gasten ontvangen met een glaasje bubbels. Nadat iedereen een plekje aan de mooi gedekte tafels had gevonden, sprak Verbeek met enkele woorden van welkom de gasten toe. Een gemêleerd gezelschap van 65 personen, waaronder pastor Max Kwee en pastoraal werkster Els Geelen. Koos Janssen zong tussen de gangen door een keur aan Nederlandse liederen.
Buffetten
Het voorgerecht bestond uit een stukje stokbrood met carpaccio er overheen. Voor het hoofdgerecht nodigden de dames van de bediening tafel voor tafel uit om naar het buffet te komen. Daar heeft een ieder zijn of haar eigen gerecht kunnen samenstellen uit diverse soorten vlees, vis, pasta’s, rijst, gebakken aardappelen, frites, groenten en salade. Hierbij is veelal een glaasje rode of witte wijn gedronken, waarvan de flessen op tafel stonden om zelf in te schenken. Voor het nagerecht zijn de tafels weer om beurten uitgenodigd om naar het buffet te komen voor de keuze uit onder andere vers fruit, ijs, slagroom, warme kersen, bavarois, crème brulee, pancakes of vruchtenyoghurt. Het smaakte allemaal voortreffelijk.
Dansen
Op deze gezellige avond, georganiseerd door de Commissie Kerkenveiling Poeldijk, is ook gedanst en zelfs even een polonaise gelopen. En ook zong Koos Janssen samen met Nel Van Kleef-Van Koppen de Zuiderzeeballade. Iedereen heeft weer genoten van deze geheel verzorgde avond. Dank aan horecaondernemer René Hartman en zijn team, zowel in de keuken als van de bediening, die daar een groot aandeel in hebben gehad.
Buffetten
Het voorgerecht bestond uit een stukje stokbrood met carpaccio er overheen. Voor het hoofdgerecht nodigden de dames van de bediening tafel voor tafel uit om naar het buffet te komen. Daar heeft een ieder zijn of haar eigen gerecht kunnen samenstellen uit diverse soorten vlees, vis, pasta’s, rijst, gebakken aardappelen, frites, groenten en salade. Hierbij is veelal een glaasje rode of witte wijn gedronken, waarvan de flessen op tafel stonden om zelf in te schenken. Voor het nagerecht zijn de tafels weer om beurten uitgenodigd om naar het buffet te komen voor de keuze uit onder andere vers fruit, ijs, slagroom, warme kersen, bavarois, crème brulee, pancakes of vruchtenyoghurt. Het smaakte allemaal voortreffelijk.
Dansen
Op deze gezellige avond, georganiseerd door de Commissie Kerkenveiling Poeldijk, is ook gedanst en zelfs even een polonaise gelopen. En ook zong Koos Janssen samen met Nel Van Kleef-Van Koppen de Zuiderzeeballade. Iedereen heeft weer genoten van deze geheel verzorgde avond. Dank aan horecaondernemer René Hartman en zijn team, zowel in de keuken als van de bediening, die daar een groot aandeel in hebben gehad.